Головний лікар Герцаївської ЦРЛ відповідатиме за корупційне правопорушення

Прокуратура Герцаївського району виявила порушення п.2 ч.І ст.4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» в Герцаївській центральній районній лікарні.
А саме, що головний лікар даної медустанови, будучи суб\’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, не повідомив Департамент охорони здоров\’я та цивільного захисту населення Чернівецької облдержадміністрації про виникнення конфлікту інтересів.
Зокрема, переслідуючи корисливу мету, використовуючи свої посадові повноваження, придбав вироби медичного призначення на суму понад 850 тис. грн., без проведення тендерних процедур, у дружини свого сина з якими спільно проживає.
Герцаївський районний суд Чернівецької області провадження по цій справі закрив, мотивуючи своє рішення відсутністю складу адміністративного правопорушення.
Прокуратура скерувала це рішення до Апеляційного суду Чернівецької області з вимогою скасувати постанову районного суду та притягнути посадовця до адміністративної відповідальності в межах санкції ст. 172-7 КУпАП – порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів.
Апеляційний суд задовольнив вимоги прокурора та визнав винним посадовця у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення і призначити йому стягнення у вигляді штрафу в рамках санкції ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata