У Києві радились, як надалі бути з газом

У Києві радились, як надалі бути з газомВ Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбулася нарада, на якій обговорювалось питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/2015 років. Участь у нараді взяв заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Роман Марчук.

За словами Романа Марчука, основна увага була приділена стану дотримання споживачами лімітів газу, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 09.07.14 № 296 «Деякі питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/15 року», а також проблемним питанням, які виникають у зв’язку з її реалізацією.

За даними НАК «Нафтогаз України» у серпні поточного року практично в усіх областях мало місце перевищення доведених обсягів споживання. Не є виключенням і Буковина. Так, понаднормово споживали газ промислові підприємства та теплопостачальні організації краю. Разом з тим, забезпечено чітке дотримання доведених обсягів бюджетними установами області.

В умовах повного припинення постачання Російською Федерацією природного газу, питання скорочення його споживання стоїть особливо гостро. Беручи до уваги результати вищезгаданої наради, перед Антикризовим енергетичним штабом області поставлено завдання забезпечити приведення обсягів споживання газу великими промисловими підприємствами та теплопостачальними організаціями краю у чітку відповідність до доведених лімітів.

Джерело: офіційний веб-сайт Чернівецької обласної державної адміністрації

peredplata