У Чернівцях проводжали на передову 50 добровольців

У Чернівцях проводжали військових на Схід. Півсотні добровольців – мають укріпити батальйон територіальної оборони, який зараз дислокується в Запорізькій області.

А в разі необхідності – їх відправлять у зону АТО.

Військова форма, засоби гігієни, їжа та цигарки. Перед відправкою солдати показують зібрані речі. Молодший сержант Віктор Ільїн – хизується новенькими берцями.

Віктор Ільїн, доброволець:

– Нормальні! Ці черевики вони і підбиті – там є. Нормальні, все буде добре. В нашій державі не буде більше війни!

Ці півсотні добровольців мають укріпити позиції батальйону тероборони – разом охоронятимуть узбережжя Азовського моря у Запорізькій області. Боєприпаси та зброю їм пообіцяли видати пізніше.

Валерій Мовчанюк, заступник Чернівецького обласного комісара:

– Всі засоби захисту знаходяться вже там. Вони їдуть – добавляють кількість того батальйону, тому що все майно, яке необхідне, в т.ч. засоби захисту, – вже знаходяться в Запорізькій області.

Наймолодшому добровольцю ледь виповнилось 18. Найстаршому – 50. Перед відправкою солдатів інструктують та уточнюють особисті дані.

– Какие-то есть у вас болезни?

– Ні.

– Ничего нету?

Руслан, старший командир:

– Сейчас приедут 4 человека с депутатского корпуса. Тоже пришли добровольцями. Все идут, все вперед, все в бой. Как ни странно, не боятся.

Проводжають солдатів дружини, матері та волонтери. Ось ця жінка, не приховуючи сліз, відправляє на Схід племінника.

Василина Присяжнюк, тітка добровольця:

– Я вірю в перемогу. І буду кожен день молитися за нього. І не тільки за нього, а й за весь український народ. За всіх наших солдатів, за всіх захисників. Щоб вони живі-здорові вернулись на свою землю.

Скільки пробудуть на Сході – військові не знають. Запевнили, у разі загострення ситуації готові поїхати в \”найгарячіші точки\”.

– Слава Україні! Будем жить!

Ольга Паламарюк, Ігор Ріга, Телеканал \”Інтер\”, Чернівці

Джерело: Подробности

peredplata