За останні 3 доби рятувальниками Буковини на пожежах врятовано 12 будівель

За останні 3 доби рятувальниками Буковини на пожежах врятовано 12 будівель12 вересня на спецлінію 101 обласного центру надійшло повідомлення про пожежу в гаражному приміщенні по вул. Залозецького у Чернівцях. На місце події відразу виїхали рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 2 обласного центру. Згодом їм на допомогу було направлено пожежно-рятувальні підрозділи ще двох пожежно-рятувальних частин обласного центру.

Складність пожежі полягала в тому, що гараж був сильно захаращений, а це, в свою чергу, сприяло швидкому поширенню вогню. Внаслідок цього виникло сильне задимлення, через що вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Небезпека також полягала в тому, що в гаражі знаходилися 2 газові балони. Бійці ДСНС винесли їх, щоб не допустити вибуху. Одночасно з цим, бійці ДСНС проводили роботи по ліквідації пожежі. Вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу в тих межах, у яких застали її на момент прибуття. В подальшому небезпеку було ліквідовано. Завдяки оперативним діям пожежно-рятувальних підрозділів від знищення вдалося врятувати 2 поруч розташовані гаражі, на які могло перекинутися полум’я та легковий автомобіль. На пожежі знищено речі домашнього вжитку та будівельні матеріали, що були у гаражі. Загальна площа пожежі склала 80 кв.м. всього до ліквідації пожежі залучалося 5 одиниць техніки та 15 чоловік особового складу Управління ДСНС України у Чернівецькій області.
14 вересня у селі Іванківці Кіцманського району в господарській будівлі місцевого мешканця сталася пожежа. Загорання виникло на горищі споруди, де зберігалося сіно, що сприяло швидкому поширенню вогню. Розповсюдженню полум’я також сприяли дерев’яні конструкції перекриття будівлі. Через це існувала загроза розповсюдження пожежі на поруч розташований житловий будинок. Рятувальники міста Кіцмань та місцева пожежна команда села Іванківці, які прибули за місцем виклику, ліквідували пожежу. Вогнем знищено 0,5 тонн сіна та покрівлю господарської будівлі. Бійці ДСНС врятували від знищення господарську будівлю та житловий будинок.
Всього за останні 3 доби пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області ліквідували 8 пожеж, під час яких вогнеборці врятували від знищення 12 будівель. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata