На Буковині затримали рецидивіста (відео)

36-річний зловмисник із Закарпаття після скоєння крадіжки втік у ліс. Він сподівався сховатися від правоохоронців та громадських активістів серед гущі дерев. Але йому це не вдалося – злодія затримали. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Мальовнича Путильщина. Саме сюди приїхав зловмисник у пошуках наживи. І обрав собі в жертву будинок місцевої мешканки пані Анни. Чоловік заліз всередину через вікно та почав хазяйнувати. Викрав золоті вироби, гроші в сумі 18 тисяч гривень та пістолет травматичної дії. Але тут сталося непередбачуване – господиня повернулася додому.

Почувши, що в двір заїхала автівка, чоловік заходився тікати. Він вискочив з вікна та побіг до лісу в надії сховатися. Його побачили і потерпіла, і сусіди, останні і викликали правоохоронців. Неподалік місця пригоди якраз був дільничний. Міліціонер, отримавши інформацію, одразу кинувся ловити зловмисника. Йому в поміч надійшов і місцевий мешканець пан Василь. Чоловік зізнається, в той момент навіть не думав про ризики. Адже всім серцем прагнув зловити кривдника сусідів.

Врешті, втекти зловмиснику не вдалося. Знання місцевості надало велику перевагу правоохоронцям та громадськості. За декілька хвилин втікача затримали з наявним краденим добром. Сам дільничний інспектор міліції СДІМ Путильського РВ УМВС України в Чернівецькій області Василь Лейба вважає, що нічого героїчного у його вчинку немає. Адже допомагати людям – його повсякденна робота.

Зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Слідство триває. А дільничного інспектора за гарну службу заохотив начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко.

peredplata