На Буковині 55 дистриб’юторів Бахуса впіймали «на гарячому»

Цьогоріч чернівецькі податківці притягнули до відповідальності 55 суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. Загальна сума застосованих штрафних та фінансових санкцій до порушників склала за підсумками восьми місяців 443,44 тис. грн. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Як повідомила начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Чернівцях Людмила Осадчук: «восьмеро порушників «погоріли» на торгівлі без ліцензії, а семеро реалізовували свій «горючий» крам неповнолітнім».

«У серпні Верховна Рада України прийняла закон про контроль над обігом спирту і лікеро-горілчаних виробів, яким розмір штрафних санкцій за порушення обігу підакцизних товарів збільшено вдесятеро. Так, розмір штрафу, який відтепер може бути накладено на виробників спирту, які не мають відповідної ліцензії, збільшився в 10 разів – до 85 тисяч гривень. З 1,7 тис. грн до 17 тис. грн збільшений штраф за безліцензійну оптову та роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами і за зберігання таких товарів на складах і у приміщеннях, не внесених до Єдиного реєстру. Використання неліцензованого касового апарату при продажу алкогольних та тютюнових виробів спричинить накладення штрафу в розмірі 10 тис. грн. Нові штрафи введені в дію з 4 вересня 2014 року»,- зазначила посадовець.

Хочеться сподіватись, що серйозна відповідальність за незаконний бізнес на згубних звичках, примусить таких горе-підприємців поважати Закон.

peredplata