Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв презентував Буковину журналістам друкованих видань з інших регіонів України

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв презентував Буковину журналістам друкованих видань з інших регіонів України 4 листопада, голова Чернівецької облдержадмінстрації Михайло Папієв поспілкувався з журналістами друкованих видань з інших регіонів України – учасниками проекту “Україна очима редактора”. За його словами, історично, культурно, ментально буковинці позиціонують себе як європейці. І крайова влада прагне діяти в межах компетенції за європейськими стандартами, в тому числі і в стосунках з пресою. Щодо виконання норм Закону “Про доступ до публічної інформації” Михайло Папієв підкреслив, що крайова влада налаштована на безумовне їх дотримання: “Якщо виникатимуть непорозуміння, ми їх вирішуватимемо через діалог, у тому числі завдяки засобам масової інформації – вільним і відповідальним. На Буковині вони саме такі”.

Глава облдержадміністрації відзначив, що в області буде вибудувано систему суспільного діалогу, результатом якої стане укладення суспільного договору між владою, бізнесом і громадою – з чітким визначенням прав і обов’язків кожної зі сторін. Презентуючи Буковину, керівник виконавчої влади краю наголосив, що сьогодні в Чернівецькій області прагнення і зусилля влади та громади спрямовані на економічний розвиток краю. “Бо лише так можна досягти кращих соціальних стандартів, створити гідні для мешканців краю умови життя, – сказав Михайло Папієв. – І нині в буковинському суспільстві є розуміння того, що ці амбітні плани можуть стати реальністю, якщо в державі буде політична стабільність, а в економіці – реформи”.
Ресурсами для забезпечення сталого розвитку та поліпшення добробуту жителів Чернівецької області голова облдержадміністрації назвав природні багатства регіону – мінеральні копалини, гідроенергетичні та газонафтові ресурси, деревину, джерела питних та лікувальних вод, екосередовище Карпат, сільськогосподарські угіддя, а також унікальне географічне розташування в центрі Європи, історичну, культурну та етнічну спадщини, людський потенціал.
Поступово розбудовується туристична інфраструктура краю. Відпочинок на Буковині – це не тільки комфортабельні готелі, затишні оселі «зеленого туризму», чисте повітря гір та мальовничість пейзажів. Це також багата історико-культурна спадщина, унікальні архітектурні шедеври, місцевий колорит народних традицій, розмаїття кулінарних страв і привітність мешканців краю. “Ми позиціонуємо Буковину як екологічно чисту європейську прикордонну область, соціально орієнтовану, з високим рівнем споживання, технологій і послуг, як інтелектуальний та рекреаційний регіон. На цих засадах базується стратегічний план розвитку Буковини, і це наша метою і наше завдання”, – підсумував Михайло Папієв.

peredplata