Відповідальність до юридичних осіб, які в серпні 2014 року перерахували військовий збір за місцезнаходженням не уповноважених відокремлених підрозділів застосовуватись не буде

Головне управління ДФС у Чернівецькій області нагадує, що Законом України від 31 липня 2014 року N 1621-VII \”Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України\”, який набрав чинності з 03 серпня 2014 року, запроваджено військовий збір у розмірі 1,5 відсотка до доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри.
Нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюються у порядку, встановленому ст. 168 Податкового Кодексу України.
Відповідно до п. 168.4 ст. 168 ПКУ, податок на доходи, нарахований працівникам не уповноваженого відокремленого підрозділу, юридична особа перераховує до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого не уповноваженого відокремленого підрозділу.
Проте, зазначена норма регламентує порядок перерахування податку до місцевого бюджету, а оскільки військовий збір зараховується до Державного бюджету України, зазначена в абз. 2 пп. 168.4.3 п. 168.4 ст. 168 ПКУ норма не може бути виконана для військового збору.
Таким чином юридичні особи перераховують військовий збір за не уповноважені відокремлені підрозділи до бюджету за своїм місцезнаходженням.
Особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов\’язані нести відповідальність у випадках, визначених ПКУ (пп. \”ґ\” п. 176.2 ст. 176 ПКУ).
Однак, враховуючи те, що військовий збір запроваджено з 03 серпня 2014 року, до юридичних осіб, які в серпні 2014 року перерахували військовий збір за місцезнаходженням не уповноважених відокремлених підрозділів, відповідальність застосовуватись не буде.
Прес-служба Головного управління
ДФС у Чернівецькій області

peredplata