З лісових пасік Сторожинецького лісгоспу зібрали майже тонну меду

З лісових пасік Сторожинецького лісгоспу зібрали майже тонну меду Ліси Сторожинеччини привабливі для розвитку бджолярства. Так, у державному лісовому фонді ДП «Сторожинецьке лісове господарство» є три лісові пасіки, де живе 217 сімей карпатської бджоли. Цього року в Жадівському, Їжівському та Будинецькому лісництвах зібрали 901 кілограм товарного меду. Аби збільшити медозбір, у лісгоспі практикують кочівлю пасік:
– Цього року ми возили бджіл на акацію, ріпак та у гори на малину, – розповідає бджоляр із багаторічним досвідом, ветеринарний лікар ДП «Сторожинецьке ЛГ» Іван Рибак і додає: – Ми постійно дбаємо про наші пасіки, ось зараз поступово оновлюємо вулики. Цього року зробили сотню нових, згодом плануємо виготовити стільки ж.
Кошти лісогосподарському підприємству в першу чергу приносить реалізація бджолопакетів, адже карпатську бджолу полюбляють пасічники як в Україні, так і за кордоном. Проте цього року покупців на цю продукцію не було. Іван Рибак пояснює, що раніше бджіл купували бортники зі східних областей нашої країни, де вже кілька місяців точаться військові дії.

Прес-служба Чернівецького обласного управління
лісового та мисливського господарства

peredplata