У Чернівцях розпочався міжнародний турнір з настільного тенісу

У Чернівцях розпочався міжнародний турнір з настільного тенісуУчасть у турнірі беруть більше 150 спортсменів з різних міст України та республіки Молдова.
Турнір з настільного тенісу на призи газети «Час» проходить у рамках відзначення Дня міста Чернівців. Чимало є рейтингових тенісистів зі Львова, Тернополя, Збаража, Києва, Заліщиків, Чернівців, Рогатина, Богородчан та інших міст України.

У Чернівцях розпочався міжнародний турнір з настільного тенісу

Під час урочистого відкриття турніру перед учасниками турніру виступили голова Національного Олімпійського комітету Чернівецької області, чемпіон світу, майстер спорту міжнародного класу Іван Гешко та шеф-редактор газети «Час», Заслужений журналіст України Петро Кобевко.

У Чернівцях розпочався міжнародний турнір з настільного тенісу

Звучав гімн України, хвилиною мовчання юні спортсмени вшанували пам’ять полеглих воїнів на сході України і Небесної сотні.
Виступаючи перед юнаками та дівчатами, шеф-редактор газети «Час» сказав, що настільний теніс — це спорт високоінтелектуальний. Окрім швидкої реакції рук і ніг, він вимагає миттєвої реакції людського мозку. Бо для прийняття вірного рішення іноді досить сотої долі секунди. Також Петро Кобевко висловив надію, що подібний турнір стане традиційним і щорічним. Більше того, вже наступного року в ньому візьмуть участь спортсмени Криму, який до того часу знову стане українським, і Донбасу, де запанують мир і злагода.
У Чернівцях розпочався міжнародний турнір з настільного тенісуА голова НОК у Чернівецькій області Іван Гешко налаштував спортсменів на високі досягнення:
— У світі стало традицією, що найвищі місця і нагороди у настільному тенісі одержують азійські спортсмени: китайці, японці, корейці, — говорив Іван Гешко. — Але до того часу, як я став чемпіоном світу з бігу на середній дистанції, на планеті рівних не було африканцям. Я їх переміг. І ви також будете досягати високих вершин у настільному тенісі.
Виступаючі вітали спортсменів з Молдови. Висловили сподівання, що спорт міцніше єднатиме європейські країни, а тенісисти зміцнюватимуть справжню дружбу європейських держав.

У Чернівцях розпочався міжнародний турнір з настільного тенісу

Після урочистого відкриття почалися бої. Вони триватимуть до 5 жовтня.

peredplata