На Чернівеччині майже 263,3 млн. грн. за прийнятими судами рішень поповнять бюджет держави

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області на розгляді в судах України з початку 2014 року перебувало 2283 справи з розв’язання податкових спорів між податківцями та бізнесменами Буковини на загальну суму 710,5 млн. грн. Вже зараз 1904 судових рішень в сумі 263,3 млн. грн. виграні посадовцями на користь регіонального фіскального відомства.
Всього у звітному періоді прийнято судами рішення по 2018 справах на суму 398,6 млн. грн. Лише біля 6 відсотків справ на суму 135,3 млн. грн. ухвалені на користь самих платників.
Отже, у 94,4 відсотках розглянутих судами справах, судові органи визнали правомірність дій податківців Чернівецької області, задовольнивши їх позови на користь держави.
Управлінці, використовуючи той чи інший спосіб судового права у вирішені спірних питань з платниками, перш за все, переслідують мету відстояти інтереси держави. А економічні вигоди у вигляді стягнень і повернень до державної скарбниці виправданих у судах грошових надходжень – це справа суто професійного характеру, успіх якої залежить від рівня підготовки спеціалістів, їх фахових вмінь та знань.
Прес-служба Головного управління
ДФС у Чернівецькій області

peredplata