Кількість електронних митних декларацій на Чернівецькій митниці зросла майже до 91%

На Чернівецькій митниці Міндоходів продовжує зростати питома вага митних декларацій, оформлених в електронному вигляді. За січень-вересень 2014 року фахівцями митниці оформлено 29790 митних декларацій, з яких 90,9% в електронному вигляді. Кількість електронних митних декларацій збільшилася на 10,8 відсотків. За аналогічний період 2013 року митні декларації в електронному вигляді становили 80,1 відсотків від загального обсягу.
Електронна митна декларація – сервіс, який суб’єктам господарськоїх діяльності під час здійснення ними зовнішньоекономічних операцій максимально спрощує оформлення товарів та скорочує часові і фінансові витрати.
Згідно з Митним кодексом України митну декларацію можна подавати в письмовому та електронному вигляді. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії.
Електронне декларування здійснюється з використанням електронної митної декларації, засвідченої електронним цифровим підписом, та інших електронних документів або їх реквізитів у встановлених законом випадках. Митна декларація та інші документи, подання яких митним органам передбачено Митним кодексом України, оформлені на паперовому носії та у вигляді електронних документів, мають однакову юридичну силу.
Прес-служба Головного управління
ДФС у Чернівецькій області

peredplata