Звіт про військовий збір за III квартал 2014 року – за новою формою 1ДФ

Головне управління ДФС у Чернівецькій області звертає увагу, що після прийняття нової форми Податкового розрахунку, податкові агенти зобов’язані будуть подати за новою формою звітний (уточнюючий) податковий розрахунок за III квартал 2014 року лише із заповненням загальної суми нарахованих у звітному періоді доходів у вигляді процентів та доходів, із яких утримується військовий збір, і загальну суму утриманного з них податку.
На сьогодні фіскальною службою розроблено та направлено до Мінфіну проект форми податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ). Нова форма передбачає відображення загальної суми доходу, з якого утримано військовий збір за звітний період, без відображення персоніфікованих даних фізосіб – платників військового збору.
У звя’зку з тим, що вимога до податкового агента в частині подання нового звітного (уточнюючого) розрахунку виникла не з його вини та має на меті виправлення помилок, що призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку, то штрафні санкції згідно з п. 119.2 ст. 119 ПК застосовуватись не будуть.
Дане роз’яснення викладено в Листі Державної фіскальної служби України № 6390/7/99-99-17-02-01-17 від 06.10.14 р.

peredplata