Люстрований народом Манолій Мігайчук з посади так і не звільнений

Люстрований народом Манолій Мігайчук з посади так і не звільненийПро це сьогодні йшлося на брифінгу «Люстрація. Очищення влади на Буковині – перші уроки та правові наслідки» першого заступника голови облради Ярослава Курка, заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Юрія Лесюка, представників громадських організацій та трудового колективу госпіталю для інвалідів Великої вітчизняної війни.
За словами Юрія Лесюка, в так званий «день люстрації» начальник госпіталю Мігайчук написав заяву на звільнення з посади, але потім її відкликав. Зараз чоловік перебуває у щорічній відпустці, після котрої планує повернутися до виконання своїх обов’язків. Однак у департаменті охорони здоров’я є подання щодо дострокового розірвання з ним угоди через неявку на роботу без поважних причин 6 жовтня цього року.
Представники громадських організацій та трудового колективу нагадали присутнім, що зловживання та у зв’язку з цим конфлікт у медичному закладі триває вже впродовж двох років. Мовляв, вони з цього приводу неодноразово зверталися до законодавчої та до виконавчої влади області щодо його розв’язання, але комісії, котрі виїжджали з перевірками, порушень у роботі начальника госпіталю… не знаходили. Як результат —\”народна люстрація\”.
Ветерани бойових дій в Афганістані, котрі лікуються у госпіталі, а також трудовий колектив продовжують вимагати звільнення з посади Манолія Мігайчука.
– Контейнер для сміття це, мабуть, неправильно, – сказав голова Чернівецької міської організації ветеранів Афганістану Ілля Горбатюк. – Але це сталося лише тому, що влада не діяла…
За повідомленням першого заступника голови обласної ради Ярослава Курка, вже на найближчій сесії депутати облради розглянуть питання про розірвання угоди з Манолієм Мігайчуком.

peredplata