90 відсотків податкових скарг буковинських бізнесменіввирішуються на користь держави

Така динаміка спостерігається, починаючи з січня цього року, і зберігається стабільною дотепер. Управлінці податкових органів Чернівеччини впродовж дев’ятьох місяців цього року відстояли інтереси податкового відомства, залишивши без змін 54 податкових – рішень на суму 13,6 млн. грн. із 60 всього оскаржених, що дозволило правникам податкової служби наблизити рівень своєї роботи до 90 відсотків результативності.
В Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що найбільша кількість спорів виникає, як правило, внаслідок оскарження податкових повідомлень – рішень за результатами проведених перевірок платників податків. Тому, принципи правової роботи в регіоні побудовані, перш за все, на якісному супроводженні податкових спорів, а також – на позитивній практиці досудового їх вирішення на етапі адміністративного оскарження податкових повідомлень – рішень.
Отже, аналіз тенденції врегулювання претензій платників ще на початкових стадіях розгляду свідчить про те, що із загальної кількості податкових спорів, самим заявникам вдається довести власну точку зору лише у 10 відсотках. А це означає, що тільки одне повідомлення – рішення вирішується на користь платників проти дев’ятьох, в яких податківці доводять правоту державного органу.
Прес-служба Головного управління
ДФС у Чернівецькій області

peredplata