426 млн. дол. склав обсяг експортно-імпортних операцій на Буковині

Про це повідомили на Чернівецькій митниці Міндоходів. За дев’ять місяців 2014 року зовнішньоторговельний обіг склав 425,9 млн. дол. США. При цьому імпортовано товарів на 295,2 млн. дол. США, порівняно з аналогічним періодом минулого року обсяг імпортних операцій зріс на 4,6 млн.дол.США . Серед товарів, які ввозилися на територію області, найбільшу питому вагу займають нафтопродукти – 102.1 млн. дол. США (34.6%), також імпортували текстильні товари, апаратуру телевізійну, продукти хімічної промисловості, помідори та інше.

В той же час обсяг експортованих товарів склав 130,6 млн. дол. США це на 1,2 млн. дол. США більше ніж за дев’ять місяців минулого року. З Буковини експортувались олія соняшникова, лісоматеріали,одяг, горіхи та інше.

Загалом у січні – вересні поточного року торгівельними партнерами вітчизняних учасників зовнішньоекономічної діяльності були підприємства з 75 країн світу. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, збільшилися обсяги імпорту з Румунії, Туреччини, Росії, а також зросли обсяги експорту до Румунії, Німеччини та Польщі.

peredplata