Внаслідок пожежі у Новодністровську евакуйовано 25 людей

26 жовтня о 21:45 на спецлінію 101 міста Сокиряни надійшло повідомлення про те, що в місті Новодністровськ в мікрорайоні Дубрава в квартирі на третьому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку виникла пожежа. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

На момент виникнення пожежі в квартирі не було нікого За лічені хвилини на місце події прибули рятувальники міста Новодністровськ.

Згодом їм на допомогу було направлено пожежно-рятувальні підрозділи міста Сокиряни. На пожежі виникло сильне задимлення, через що існувала загроза життю мешканцям будинку. Вогнеборці, які працювали в апаратах захисту органів дихання, евакуювали з будинку мешканців сусідніх квартир та жителів верхніх поверхів.

Всього з будинку були евакуйовані 25 людей. Одночасно із наданням допомоги людям, вогнеборці проводили роботи по ліквідації пожежі. За короткий проміжок часу пожежа була локалізована, а в подальшому ліквідована. Полум’ям знищено речі домашнього вжитку. Оперативні дії пожежно-рятувальних підрозділів дозволили врятувати від знищення житловий будинок. За попередньою причиною, до пожежі призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів.

Того ж дня у Чернівцях по вул. Комарова в підвали п’ятиповерхового житлового будинку сталася пожежа. На місце події прибуло 2 відділення групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Вогнем знищено меблі. Рятувальники зберегли від знищення житловий будинок.

Всього протягом вихілних пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області ліквідували 6 пожеж, під час яких зберегли від знищення 6 будівель. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

peredplata