Дорожнє господарство Буковини до роботи в осінньо-зимовий період… майже готове (відео)

Про це журналістам розповіли начальник служби автомобільних доріг області Ігор Гах та директор ДП «Чернівецький облавтодор» Володимир Мицька. Облавтодором, що здійснює експлуатаційне утримання автодоріг загального користування державного і місцевого значення, розроблено заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 р. р. Ними передбачена заготівля протиожеледних матеріалів, ремонт виробничих будівель та споруд, придбання теплого спецодягу, ремонт та підготовка машин та механізмів, снігозатримуючих щитів, транспортно-складського господарства, заготівля паливно-мастильних матеріалів, укладання договорів зі сторонніми організаціями та фізичними особами для залучення техніки.

Станом на 31 жовтня 2014 року філії Облавтодору на 97% забезпечені технічною сіллю. Піску ж при потребі 15 тисяч тонн заготовлено наразі лише 7 тисяч тонн, але роботи з його заготівлі тривають. Також розпочато вивезення піщано-соляної суміші на складні ділянки доріг.

Зараз, зважаючи на сприятливу погоду, техніка працює на планових об’єктах. Згодом її переобладнуватимуть (?!) для зимового утримання доріг. Однак для цього необхідно щонайменше 700 тисяч грн., яких поки що немає. Як зустрінуть дорожники зиму в умовах недофінансування?
Далі – розповідає Ігор Гах

peredplata