Офіційне працевлаштування та рівень заробітної плати – важливі критерії сумлінності сплати податків

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області роз’яснили яким критеріям має відповідати платник податків, щоб не потрапити у групу ризику.

Серед важливих критеріїв – це достатня кількість трудових ресурсів, а рівень заробітної плати найманої праці відповідає середньому рівню заробітної плати по відповідній галузі. Вагомим показником – є відсутність у платника протягом двох останніх років від’ємного значення об’єкта оподаткування з податку на прибуток та взаємовідносин суб’єкта ЗЕД з контрагентами платниками нерезидентами зареєстрованих в країнах, що мають статус офшорних зон та ряд інших показників.

«Ми сформували критерії «сумлінного платника» і згідно з ними будемо аналізувати діяльність платників податків. Погоджуюся, що критерії досить вимогливі, але на кону резерви надходжень до бюджету. Щоб збалансувати інтереси платників податків та податківців виносимо їх на обговорення (http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/171080.html) і пропонуємо кожному перевірити себе» – наголосив заступник начальника Іван Матіос.

Також, Іван Миколайович відмітив, що першочергове завдання ДФС Буковини – це зруйнувати схеми, які знекровлюють економіку і заважають працювати легальному сектору економіки, а надходження до бюджету забезпечувати не за рахунок фіскального тиску на сумлінних платників, а масштабним наступом на тіньову економіку.

peredplata