Рак передміхурової залози ( РПЗ ). Рання діагностика — запорука успішного лікування!

Рак передміхурової залози ( РПЗ ) – проблема з якою все частіше звертаються чоловіки до лікаря. З цим питанням ми звернулися до спеціалістів медичного центу «ОКСФОРД МЕДІКАЛ» в м. Чернівці

Рак передміхурової залози ( РПЗ ). Рання діагностика — запорука успішного лікування!Ми поспілкувалися з лікарем –урологом Скляром Андрієм Миколайовичем, який розповів про цю проблему більш детальніше:

«Ви чоловік. Вам за 45. У Вас все гаразд-сім»я, робота, їздите відпочивати, особливих проблем з чоловічим здоров»ям не має, одним словом – насолоджуєтесь життям. Але навіть на фоні загального благополуччя, без особливих скарг в організмі можуть починатися не зворотні зміни, в першу чергу це відноситься до передміхурової залози.
І ось чому.

На сьогоднішній день рак передміхурової залози (РПЗ)- одна з найважливіших медичних проблем, що стоїть перед популяцією чоловіків. РПЗ- найбільш поширена пухлина в Європі, з показником захворюваності 214 випадків на100 000 чоловіків, який перевищує показник захворюваності на рак легені та колоректальний рак. Крім того, в даний час РПЗ займає друге місце серед причин смерті від злоякісних новоутворень у чоловіків.

На жаль ситуація в Україні ще сумніша. Так показник захворюваності серед чоловіків у 2008 році становив 31,5 на100 тис. населення, а у 2012 році– 35,8 на100 тис. чоловічого населення.

Слід відмітити, що рівень виявлення хворих на пухлину простати при профілактичних оглядах низький і становить близько 25%. Як результат, 50-70% хворих звертаються за медичною допомогою вже в пізніх стадіях, з приводу розвитку ускладнень, обумовлених РПЗ.

Рак передміхурової залози відрізняється тривалим латентним та безсимптомним перебігом. Симптоматика не характерна для цієї локалізації. Клінічний перебіг захворювання подібний до доброякісної гіперплазії передміхурової залози та проявляється симптомами нижніх сечових шляхів (біль внизу живота чи промежині, проблеми із сечовипусканням). Пізніми симптомами є біль у кістках скелету, асиметричний набряк нижніх кінцівок, симптоми хронічної ниркової недостатності, виділення крові із сечею.

Виникає логічне запитання- чи є якийсь вихід із цієї ситуації? Так є! Він полягає в щорічному обстеженню у уролога, який включає в себе збір скарг та
анамнестичних даних, спрямованих на виявлення тривожних симптомів, обов’язкове проведення аналізу крові на простат селективний антиген (ПСА), особливо чоловікам старшим за 50 років (аналіз повинен проводитись до будь-яких маніпуляцій чи обстежень простати), фізикальне обстеження, альцеве ректальне дослідження– тільки після отримання аналізу крові на ПСА, УЗД нирок, сечового міхура, простати з визначенням залишкової сечі.

Що робити, якщо під час обстеження виникла підозра на злоякісне захворювання простати, особливо при підвищеному рівні ПСА ? Не панікувати!!! В такому випадку показана первинна біопсія простати, яка дасть змогу відповісти на запитання рак це, чи не рак, визначити ступінь злоякісності.

Рак-це не вирок! Треба тільки своєчасно його діагностувати.

Отже, якщо Вам потрібна кваліфікована допомога, лікарі Оксфорд Медікал з радістю Вам допоможуть! Не зволікайте!»

Подбайте про своє здоров’я сьогодні! Зверніться до спеціалістів «Оксфорд Медікал» міста Чернівці!

Та БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Запис на прийом до лікаря-уролога проводиться за попереднім записом по телефону (0372) 51-01-02 або (050) 988 11 56.

Адреса «Оксфорд Медікал»
у м. Чернівці:
пр. Незалежності, 121 А
тел.: (0372) 51-01-02
http://chernivtsi.oxford-med.com.ua/

Ліцензія АВ№526971 від 28.04.2010р.

peredplata