Офіцера-хабарника Чернівецького військкомату засуджено на півроку

Військова прокуратура Чернівецького гарнізону довела у суді вину офіцера, який одержав неправомірну вигоду в розмірі 500 дол США за ненаправлення військовика в зону АТО.

За інформацією прес-служби військової прокуратури Західного регіону України Шевченківський районний суд м. Чернівці визнав винним старшого офіцера мобілізаційного відділення Чернівецького міського військового комісаріату у злочині, передбаченому ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

Як повідомлялось, 9 липня 2014 року спільними діями працівників Чернівецької прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері та працівників відділення Держслужби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області була припинена протиправна діяльність військовослужбовця Чернівецького міського військкомату. Згаданий офіцер отримав від матері військового 500 доларів США за сприяння у складанні та видачі документа, який надавав можливість уникнути спрямування до зони проведення АТО.

Як повідомив військовий прокурор Чернівецького гарнізону Олександр Солдатов, суд призначив покарання у вигляді арешту строком на 6 (шість) місяців з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків строком на 2 (два) роки та зі спеціальною конфіскацією 100 доларів США, шляхом стягнення з засудженого грошових коштів близько 1300 грн в дохід державі.

peredplata