Бюджет Чернівців поповнився 10 мільйонами за рахунок торгівлі тютюном та алкоголем

Підприємці Чернівців впродовж десяти місяців цього року сплатили до місцевого бюджету за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 9832,2 тис. грн., що на 714,6 тис. грн. більше, аніж минулого року. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що у серпні Верховна Рада України прийняла закон про контроль над обігом спирту і лікеро-горілчаних виробів, яким розмір штрафних санкцій за порушення обігу підакцизних товарів збільшено вдесятеро. Так, розмір штрафу, який може бути накладено на виробників спирту, які не мають відповідної ліцензії, збільшився у 10 разів – до 85 тисяч гривень. З 1,7 тис. грн до 17 тис. грн збільшений штраф за безліцензійну оптову та роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами і за зберігання таких товарів на складах і у приміщеннях, не внесених до Єдиного реєстру. Нові штрафи введені в дію з 4 вересня 2014 року.

Звертаємо увагу, що дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу на підставі письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати такої заборгованості.

peredplata