Більше 535 млн. грн. податку на доходи з фізичних осіб отримали місцеві бюджети Чернівеччини за десять місяців

Про це повідомили в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області. З початку року за рахунок податку на доходи фізичних осіб до казни надійшло 535,5 млн. грн., що на 13,9 мільйонів, більше ніж за той же період минулого року. Це майже 67 відсотків всіх надходжень до місцевих бюджетів області.
Збільшити надходження до місцевих бюджетів дозволяють заходи з легалізації зарплат. Роботодавці, які виплачують зарплату нижче законодавчого рівня та використовують на обліковану найману працю на постійному контролі Головного управління ДФС у Чернівецькій області. За десять місяців фахівцями проведено 130 перевірок з питань дотримання діючого законодавства при виплаті доходів громадянам та 43 перевірки спільно з органами місцевої влади по виявленню роботодавців, які виплачують зарплату у конвертах.
За наслідками перевірок, за десять місяців донараховано податку на доходи фізичних осіб 0,8 млн.грн. та складено 105 протоколів про адміністративні правопорушення.
У переважній більшості виявленими порушеннями є неутримання, недоутримання та неперерахування (або несвоєчасне перерахування) до бюджету податку на доходи фізичних осіб із сум заробітної плати.
Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata