В рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності рятувальники відвідали дитячий будинок в Кіцманському районі

З 10 листопада в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Чернівецької області стартував Тиждень знань безпеки життєдіяльності. Працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області проводять роз’яснювальні бесіди із дітьми та батьками, показові виступи за участі працівників Управління. Зокрема, 11 листопада рятувальники відвідали дитячий будинок «Ромашка», що знаходиться в селі Оршівці Кіцманського району. Даний захід проводився з метою запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій та подій, навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення.
Проведення заходу стало можливим завдяки співробітникам Управління ДСНС України у Чернівецькій області, фахівцям Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства у Чернівецькій області та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації. Захід розпочався із ліквідації пожежно-рятувальними підрозділами умовної пожежі. Згідно задуму, в одному з кабінетів закладу виникла пожежа. Вихованці закладу змогли на власні очі побачити як діють рятувальники під час ліквідації пожежі. Зокрема, щире захоплення у дітей викликало розгортання пожежних рукавів, подача води та робота вогнеборців в апаратах захисту органів дихання. «Відтворення умовної пожежі дозволило навчити дітей правилам безпеки на випадок виникнення пожежі, тому в майбутньому вони знатимуть як діяти у таких випадках» – сказав начальник Державної пожежно-рятувальної частини № 9 міста Кіцмань Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Віктор Колодрівський.
Далі розпочалася теоретична частина заходу, в ході якої рятувальники нагадали дітям правила безпеки, яких потрібно дотримуватися щоденно. Оскільки серед дітей було багато маленьких глядачів, частина бесіди проходила в ігровій формі. А для кращого засвоєння матеріалу дітям було продемонстровано навчальні фільми та мультфільми. Після цього, вихованці закладу змогли задати гостям запитання, на які отримали кваліфіковані відповіді. Та найбільше захоплення у дітей викликало демонстрацію працівниками групи піротехнічних робіт макетів боєприпасів минулих світових війн. Фахівці групи піротехнічних робіт продемонстрували дітям зразки вибухонебезпечних предметів, які знаходять на території Чернівецької області і по сьогодні, а також спецобладнання, за допомогою яких проводяться роботи по знешкодженню снарядів. Діти із захопленням розглядали вибухонебезпечні предмети та з великою увагою слухали піротехніків, які нагадали малечі як слід поводитися у випадку виявлення невідомого предмету. Після цього, всі бажаючі змогли приміряти спеціальне захисне спорядження піротехніків. Окрім рятувальників, практичну частину із дітьми провели і співробітники Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства України. Вони навчили дітей як користуватися вогнегасником. Для цього, організатори свята влаштували «міні-пожежу», яку діти ліквідували за допомогою вогнегасника. Вміння первинними засобами пожежогасіння є надзвичайно важливим, адже завдяки цьому можна ліквідувати пожежу, якщо виявити її на початковій стадії горіння.
Насамкінець заходу, рятувальники та представники ДПТ України вручили дітям листівки та плакати із правилами дій при виникненні різних надзвичайних подій. Вихованці дитячого закладу дуже дякували організаторам зустрічі та подарували їм найкращий подарунок – щиру дитячу посмішку. «Такий захід – це найкращий подарунок для дітей, яким так потрібна увага. А те, що в ході заходу дітей також навчали правилам безпеки – обов’язково допоможе їм в майбутньому» – підсумувала Директор Оршівського дитячого будинку «Ромашка» Ольга Танасійчук.
Протягом Тижня знань з безпеки життєдіяльності рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять чимало заходів у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах по всій Чернівецькій області.
В рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності рятувальники відвідали дитячий будинок в Кіцманському районі
В рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності рятувальники відвідали дитячий будинок в Кіцманському районі
В рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності рятувальники відвідали дитячий будинок в Кіцманському районі

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata