В податковій заставі більш ніж на 8 мільйонів майна

Платники, що потрапили у фінансову скруту, на жаль, існуватимуть завжди. Ніхто ще не придумав кращого способу виходу зі скрутного становища як погасити борги, а відома народна прикмета радить зробити це до нового року.
Цьогоріч чернівецькі боржники повернули бюджету 15,1 млн. грн. (до державної скарбниці – 6,0 млн. грн., до бюджету міста – 9,1 млн. грн.).
По виконавчих провадженнях в рахунок погашення заборгованості до Зведеного бюджету надійшло 730,1 тис. грн.
Протягом року 7 підприємств упередили ріст та накопичення податкового боргу на суму близько 4,0 млн. грн. шляхом розстрочення грошових зобов”язань та податкового боргу.
Крім діалогу з кожним платником, який намагається вирватися з боргових пут, у чернівецьких податківців є чималий арсенал методів, які допомагають повернути борги державі.
Так, по 42 підприємствах – боржниках ініційовано процедури стягнення коштів з розрахункових рахунків в банківських установах у відповідності до 95 ст. Податкового кодексу, направлено 238 інкасових вимог на стягнення коштів, по всіх боржниках зареєстровано акти опису майнових активів у податкову заставу, направлено листи у виконавчі служби щодо активізації реалізації описаних активів. В щоденному режимі виставляються інкасові вимоги за рішеннями суду.
По 16- ти підприємствах – боржниках описано майнових активів на загальну суму – 8,1 млн. грн.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає чернівецьких підприємців ще у цьому році розрахуватись з усіма боргами, щоб у наступному забезпечити фінансовий успіх та процвітання бізнесу.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata