У 164 чернівецьких підприємств – мільйонні доходи

Впродовж десяти місяців цього року платники податку на прибуток перерахували до бюджету більше 79,0 млн. грн.
Як повідомила начальник відділу податку на прибуток ДПІ у м. Чернівцях Юлія Гросу: «цьогоріч платниками авансових внесків з податку на прибуток є 164 чернівецьких підприємства (159 – перераховують податок до держбюджету, а 5 – до місцевого). Порівняно з минулим роком кількість платників, що перетнули межу доходів у 10 мільйонів збільшилась на 10 суб»єктів господарювання.
«Беззаперечним лідером у сплаті податку на прибуток є ТОВ «Машзавод» – 15,5 млн. грн. Традиційно, високий рівень сплати демонструють енергетики: ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» – 7,9 млн. грн. та ПАТ «Чернівцігаз» – 7,9 млн. грн. Суттєвий прибутковий вклад у ТОВ «Рома» – 4,1 млн. грн. та МТК «Калинівський ринок» – 2,1млн. грн.»,- розповіла посадовець.
Нагадаємо, що 28 листопада – граничний термін сплати авансових внесків з податку на прибуток за листопад.
Критерії, за якими визначено коло платників авансових внесків з податку на прибуток, наведено в пункті 57.1 статті 57 Податкового кодексу України. Авансовий внесок з податку на прибуток щомісяця сплачують суб\’єкти господарювання, у яких доходи, що враховуються при визначенні об\’єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період перевищують 10 млн. грн.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях висловлює щиру подяку тим платникам, які відповідально виконують свій конституційний обов’язок та бажає економічного успіху кожному підприємству. Хочеться сподіватись, що за результатами цьогорічного декларування, кількість платників авансових внесків по податку на прибуток значно збільшиться.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata