НКРЕКП: Сьогодні набрала чинності норма електроопалення 5000 кВт•год для населення за найнижчим тарифом

Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 23.10.2014 № 164 «Про затвердження Змін до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню» сьогодні офіційно оприлюднена в «Офіційному віснику України» за № 90, ст. 2597.

Ця постанова набрала чинності з дня її офіційного опублікування.

Зазначена постанова була прийнята у зв’язку зі складною економічною ситуацією в країні та з метою вжиття заходів для економії природного газу та здійснення заходів щодо його заміщення.

Своїм рішенням Комісія збільшила обсяги споживання електричної енергії для населення, яке проживає в будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, з 3600 до 5000 кВт•год (включно). Для цієї категорії населення застосовується найнижчий тариф на електроенергію – 23,7 коп. за 1 кВт•год (з ПДВ). Така норма діє в опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня (включно).

Таким чином рішення НКРЕКП сприяє заохоченню побутових споживачів до встановлення електроопалювальних установок замість тих, що працюють з використанням природного газу, і, у разі зменшення обсягів газових ресурсів, дасть змогу забезпечити потреби споживачів в опаленні житлових приміщень. Крім цього, заміна побутовими споживачами опалювального обладнання, що працює з використанням природного газу, на електроопалювальні установки з використанням диференційованого за періодами часу обліку електроенергії зменшить щомісячні витрати на опалення приміщень.

Постанова зареєстрована у Міністерстві юстиції України 30.10.2014 за № 1362/26139.

Також варто зазначити, що постанова № 164 оприлюднена на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua і розміщена в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство», а також буде оприлюднена в офіційному друкованому ЗМІ Комісії – «Інформаційному бюлетені НКРЕ».

http://www.nerc.gov.ua/index.php?news=4077

peredplata