Впродовж доби буковинські вогнеборці врятували від знищення пожежею 4 будівлі

Пожежно-рятувальні підрозділи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області протягом минулої доби тричі виїжджали на ліквідацію пожеж. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Так, у селі Снячів Сторожинецького району горів житловий будинок місцевого мешканця. Загорання сталося на горищі будівлі. Повідомлення про пожежу надійшло від сусідів, які помітили небезпеку вже тоді, коли вогонь поширився по всьому горищі і охопив площу 50 кв.м.. Відразу за місцем виклику було направлено рятувальників міста Сторожинець та місцеві пожежні охорони сіл Кам’яна та Великий Кучурів. Складність пожежі полягала в тому, що стіни та перекриття будинку були дерев’яними, що сприяло швидкому розповсюдженню вогню. Окрім цього, існувала загроза перекидання полум’я на поруч розташовані літню кухню та господарську будівлю. Бійці ДСНС ліквідували пожежу в тих межах, у яких застали її на момент прибуття. Завдяки цьому вдалося врятувати від знищення житловий будинок, літню кухню та господарську будівлю. Вогнем знищено покрівлю будинку, частково перекриття, пошкоджено домашні речі та майно. Постраждалих немає.

Ще одна пожежа в житловому будинку сталася в селі Ленківці Кельменецького району. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 10 смт. Кельменці, який виїжджав на місце події, ліквідував пожежу. Завдяки цьому вдалося врятувати від знищення житловий будинок. Полум’ям знищено побутову техніку, речі домашнього вжитку. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

В селі Лопушна Вижницького району виникла пожежа в господарській будівлі. Оскільки будівля була повністю дерев’яною, вогонь швидко поширився по конструкції споруди. Розповсюдженню вогню також сприяло і пізнє виявлення пожежі. Рятувальники міста Вижниця та сільські пожежні команди смт. Берегомет та села Долішній Шепіт оперативно ліквідували пожежу. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, пошкоджено стіни та перекриття. Загиблих та травмованих немає.

peredplata