Податківці Буковини звітують: «Красномовніше за нас говорять тільки наші справи»…

Днями, демонструючи принципову позицію, що красномовніше за виконавців, говорять тільки їхні справи, відбулася прес-конференція у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області за участі провідних засобів масової інформації Буковини. Ініціював її проведення начальник регіонального відомства Михайло Сеничак. Призначений на посаду тільки у травні цього року, головний керманич податкової служби краю висловив готовність до спілкування з публічного висвітлення перших результатів своєї роботи та відомства в цілому.
Звітуючи перед журналістами, посадовець зазначив, що стратегічне завдання державної структури по виконанню бюджетних надходжень за 10 місяців 2014 року перевиконано на 75,7 млн. грн. До Державного бюджету сплачено 444,2 млн. грн., до місцевих бюджетів – 801 млн. грн. Темп росту до відповідного періоду минулого року склав 100,7 відсотків, що в сумарному вигляді перевищує 5,4 млн. грн. Викрито факти ухилення від сплати податків на 65,8 млн. грн. та зменшено збитки майже на 10 млн. грн. Виявлено 8 підпільних цехів з виготовлення алкогольного фальсифікату. Під час проведення комплексу заходів: перевірочних, профілактичних та оперативно – розшукових з незаконного обігу конфісковано тіньової продукції на загальну суму майже 10,7 млн. грн.
Розповідаючи про підсумки діяльності служби Михайло Сеничак обґрунтовував кожну цифру, яка характеризує той чи інший показник надходжень до бюджету. Акцентував увагу й на необхідності сумлінної сплати податку на утримання війська – військового «податку» та подякував тим буковинцям котрі від початку дії серпневого закону, вже сплатили 16,2 млн. грн. «патріотичного» збору. Індикатив виконано на 102,6 відсотка (+ 0,4 млн. грн.).
Мова йшлася й про те, що мало не в єдиному органі виконавчої влади на Буковині, вперше започаткований новаційний досвід з підбору персоналу до лав податкової служби під пильним наглядом Ради з кадрових питань, яка складається в переважній своїй більшості з лідерів громадськості. Члени дорадчого органу дають рекомендацію керівництву Головного управлінні ДФС у Чернівецькій області щодо відбору претендентів на посади державних службовців.
Чинний менеджер податкової справи, підсумовуючи свій виступ, зізнався: «Зараз платники, на мою думку, стали більш законослухняними і відповідальними, ніж раніше. Але тепер, вони і вимагають такого ж ставлення до ведення бізнесу та сплати податків і рівної відповідальності за долю країни, від інших. Чесні платники, які своєчасно сплачують податки, не бажають миритися з тими, хто працює незаконно і переймаються тільки за власну кишеню. Вони змушують податківців навести лад у всіх сферах сплати податків. І ми маємо гідно і професійно відповісти на такі їх сміливі заклики, рішучими діями і нетрадиційними управлінськими рішеннями».
Ще деякий час тривала відповідь на актуальні запитання журналістів. І стало зрозумілим, що запитань на вже підсумкову прес – конференцію – за наслідками роботи Головного управління ДФС у Чернівецькій області у 2014 році буде набагато більше.
Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata