Особливості звітності неприбуткових організацій за 2014 рік

Платник податку на прибуток, який впродовж звітного року включений до Реєстру неприбуткових організацій та установ, по закінченні 2014 звітного року має подати як Податкову декларацію з податку на прибуток підприємства, так і Податковий звіт про використання коштів неприбуткових організацій і установ.
При цьому, до Звіту включаються дані податкового обліку за період застосування загальних правил оподаткування прибутку.
Обов’язок платника податку подавати до контролюючих органів податкову звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів, передбачено пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України.
Право неприбуткової організації на користування пільгами в оподаткуванні податком на прибуток виникає після внесення такої організації до Реєстру неприбуткових організацій та установ органами державної податкової служби.
Згідно з п. 1 р. ІІІ Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.01.13 № 37, у разі виникнення змін (доповнень) у даних неприбуткової установи або організації, визначених реєстраційною заявою, така установа або організація зобов’язана в 10-денний строк після їх виникнення подати до контролюючого органу за її місцезнаходженням документи з указаними змінами (доповненнями) та додаткову реєстраційну заяву з позначкою «зміни» або «доповнення».
Отже, якщо неприбуткова організація (установа), у разі виникнення змін (доповнень) у даних, визначених у реєстраційній заяві, не подала в 10-денний строк після їх виникнення до контролюючих органів за місцезнаходженням документи з вказаними змінами (доповненнями) та додаткову реєстраційну заяву з позначкою «зміни» або «доповнення», то до такої неприбуткової організації (установи) застосовується штраф у розмірі 510 гривень.
Крім того, у випадку не усунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, сума фінансових санкцій становитиме 1020 гривень (п. 117.1 ст. 117 Податкового кодексу).

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata