Підприємництво Буковини за «алкогольно-тютюнові» ліцензії сплатило понад 9,8 млн. грн.

Інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та відзначають, що з початку 2014 року така сума надійшла до бюджету від сплати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Загалом, на ринку алкоголю та тютюну в регіоні на початок листопада нинішнього року налічується 4025 діючих ліцензій, з них, 2121 – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 1904 – на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.
У відомстві нагадують, що для отримання такої ліцензії суб’єктам господарювання можна подати заяву до Центру обслуговування платників, що діють на районному рівні: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.
До заяви необхідно додати довідку про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів, що знаходяться у місцях торгівлі. Видача ліцензій здійснюється тільки за умови фактичного надходження встановленої плати за ліцензію до відповідного бюджету, яке перевіряється уповноваженою на видачу ліцензій особою на підставі поданої заявником копії платіжного доручення (з відміткою банку про сплату), довідки відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до бюджету.
Слід наголосити, що ліцензія видається заявникові у разі пред’явлення ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на це представнику заявника.
Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata