Патріотичний внесок буковинців на обороноздатність держави перевищує 22,5 млн. грн.

Така сума військового збору перерахована до Державного бюджету платниками Чернівецької області за серпень – листопад 2014 року. Збільшення надходжень цього збору, відзначають у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області, – є підтвердженням того, що платники регіону відчувають сьогодні свою безпосередню причетність до фінансування українського війська. Якщо у серпні нинішнього року, коли лише запроваджено військовий збір, надходження в регіоні складали – 3,8 млн. грн., то вже у листопаді понад 6,3 млн. грн.

Фахівці ДФС Буковини нагадують, що військовий збір тимчасово запроваджено до 1 січня 2015 року Законом України від 31.07.2014 року №1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу Україні та деяких інших законодавчих актів України».

Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є особи, зазначені в статті 171 ПКУ, а саме: роботодавець, що виплачує доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків; податковий агент – для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами.

peredplata