Буковинські пожежники нагадують про небезпеку дитячих пустощів з вогнем

Шановні батьки! Дуже часто причиною виникнення пожеж являються дитячі пустощі з вогнем. Так, за статистикою кожна десята пожежа в Україні виникає саме з вини малолітніх дітей.

Трапляється це тому, що батьки в повсякденних турботах не завжди усвідомлюють, яку небезпеку ховає в собі вогонь, який потрапляє в руки дитини. Велике бажання бути самостійними у дітей виникає з раннього віку. Однак ризикує той, хто пов’язує, цю самостійність з недозволеними для дитячого віку завданнями, коли дітям дозволяють самим розпалювати печі, газові прилади, вмикати в мережу електричні праски, плити.

В іграх та забавах діти завжди полюбляють копіювати дорослих. Вони самі розпалюють дрова в печі та інше, а інколи навіть і палять цигарки. Як завжди ці вільності закінчуються нещасними випадками.

Щоб уникнути цього, необхідно суворо забороняти дітям всілякі ігри з вогнем, залишати вільний доступ до сірників, слідкувати щоб вони самостійно не розводили багать, не залишайте дітей наодинці з увімкненими в електромережу електроприладами, попереджуйте сусідів про те, що в квартирі залишилася дитина а також навчайте дітей елементарним правилам поводження з вогнем.

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ! Бережіть своє життя, життя своєї родини та житло від пожеж.

Начальник Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області

peredplata