Нові автівки чернівчан поповнили казну на 10 мільйонів податку

Впродовж одинадцяти місяців цього року місцевий бюджет Чернівців отримав 9733,5 тис. грн. збору за першу реєстрацію транспортного засобу. У листопаді власники новеньких автівок перерахували до місцевої скарбниці 2029,2 тис. грн., що більш ніж усемеро перевищує минулорічні надходження (у листопаді 2013р. надходження збору складали всього 284,9 тис. грн.). Більшу частину цієї суми сплатили громадяни — понад 90%. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Нагадаємо, що платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу є підприємства та громадяни, які здійснюють першу реєстрацію транспортних засобів Україні, зокрема: колісних транспортних засобів, суден, літаків і вертольотів.

Водночас, від сплати цього збору звільняються легкові автомобілі інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 кубічних сантиметрів, що придбані за рахунок бюджетних коштів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

peredplata