Буковинська медіа-профспілка стурбована бездіяльністю міліції щодо розслідування злочинів проти журналістів

Голова чернівецької медіа-профспілки Вадим Пелех звернувся з листом до керівника обласної міліції Валерія Захарченка, в якому висловив стурбованість бездіяльністю правоохоронних органів щодо розслідування злочинів проти журналістів та засобів масової інформації.

Останнім кричущим фактом стало зухвале подвійне пограбування редакції газети «Час», йдеться у листі. Незважаючи на те, що подібні протиправні дії проти ЗМІ викликають значний суспільний резонанс, УМВС ні після першої крадіжки, ні після другої не спромоглася дати чіткої оцінки тому, що сталося та повідомити журналістів про хід та результати розслідування.

Ситуація з газетою “Час”, на жаль, не є поодинокою. Досі немає результатів розслідування випадку погроз журналісту сайту „Букньюз”. З незрозумілих причин затягується розслідування кримінального провадження за фактом незаконної відеозйомки журналістів В.Довганичем, яке мало місце понад рік тому. Не встановлено, хто замовник і співучасник цієї брудної провокації.

Попередня відповідь УМВС на звернення НМПУ по хід розслідування цієї справи звелась до відписки та не містила інформації по суті.

При цьому, останнім часом проти ЗМІ Буковини різними особами, які презентують себе як громадських діячів, висунуто серію звинувачень та написано ряд заяв до правоохоронних органів. Поза тим, що деякі з них вражають своєю безглуздістю, журналісти замість виконання свого професійного і громадянського обов’язку, змушені витрачати робочий час на спілкування з слідчими, написання пояснень та ін. Бездіяльність правоохоронців призводить до зростання кількості порушень прав журналістів та упевнює злочинців у їх безкарності.

Пропонуємо Вам зустрітися з представниками Чернівецької медіа-профспілки, прозвітувати про розслідування резонансних справ, про те, що робить міліція, щоб захистити ЗМІ та обговорити можливості виходу із котла інформаційних провокацій, в який втягнули і журналістів, і міліцію.

peredplata