Чернівецькі платники поповнили казну на 1,1 млн. «еко» гривень

З початку року чернівецькі підприємці сплатили до зведеного бюджету 1081,9 тис. грн. екологічного податку. У листопаді екологічний внесок чернівецького бізнесу склав 143,0 тис. грн.
Як зазначила заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Шпак: «станом на 01.12.2014 р. на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебувають 1110 платників екологічного податку (в т.ч. 716 юридичних осіб та 394 фізичних осіб – підприємців)».
Найбільші нарахування екологічного податку в Чернівцях декларують: КП «Чернівціводоканал», ПАТ \”Чернівцігаз\”, ВАТ «Чернівецький цегельний завод №3», МКП „Чернівцітеплокомуненерго” та ПАТ «ЧОЖК», що складає понад 70 % від загальних нарахувань податку.
Найбільші суми податку сплачуються за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях та за викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря. Крім того, суб’єкти господарської діяльності платять за викиди у водойми та в інших випадках, передбачених статтею 240 Податкового кодексу України.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що своєчасна та повна сплата екологічного податку сприяє ефективному виконанню державних програм зі збереження та розвитку екофонду нашого регіону, захисту навколишнього середовища та раціональному використанню природних ресурсів.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata