200-літній ясень у Чернівцях не зрубуватимуть, натомість задля безпеки сформують крону дерева

Звернення мешканців будинку на вулиці Руській,7 щодо подальшої долі старого ясеня, який росте у цій місцині, за дорученням міського голови 9 грудня розглянуто комісійно за участю заступника міського голови Георгія Леонтія, представників житлового господарства Першотравневої районної ради, ЖРЕПу, підрядної організації та мешканців будинку.

Після обговорення ситуації з мешканцями будинку, частина з яких наполягає на знесенні дерева, а частина переконана, що ясень не лише прикрашає подвір’я , а є й привабливим для туристів і гостей міста об’єктом, вирішено провести формування крони дерева таким чином, щоби воно не спричиняло аварійної ситуації, не завдавало шкоди покрівлі сусідніх будинків. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Представник підрядника погодився виконати роботи з обрізки дерева. Якщо посприяють погодні умови, ці роботи буде проведено найближчим часом. Мешканців будинку проінформують про дату і час проведення робіт, щоб вони мали змогу контролювати їх хід та якість.

За різними оцінками, вік ясеня становить від 180 до 190 років.

Довідково:
Щорічно департаментом ЖКГ міської ради видається понад 500 ордерів на знесення дерев. Вони видаються юридичним та фізичним особам, які звертаються до дозвільного центру Чернівецької міської ради

peredplata