Право на пільги неприбутковим організаціям надає лише реєстрація

Для отримання права користуватися пільгами по податку на прибуток неприбутковою організацією, передбаченими статтею 157 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755 – VI, необхідно в обов»язковому порядку зареєструватися у відповідному правовому статусі згідно з вимогами Закону про держреєстрацію і бути включеною податковим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій (положення про який затверджено наказом Міністерства фінансів України №37 від 24.01.2013 року), як того вимагають пп.157.1 і 157.12 Податкового кодексу.

На жаль, у Чернівцях ще не усі неприбуткові організації, які користуються пільгами відповідно до Податкового кодексу, виконують його вимоги.
На 1 грудня цього року в Державній податковій інспекції у м. Чернівцях перебувають на обліку 2310 неприбуткових організацій, з яких більшість включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій, але є й ті, що користуються правом на податкову пільгу неправомірно.
Для внесення до Реєстру неприбуткова установа або організація повинна подати до контролюючого органу за її місцезнаходженням наступні документи:
1. Заяву форми 1 – РН;
2. Копію свідоцтва про реєстрацію неприбуткової організації;
3. Копію довідки про взяття на облік неприбуткової організації в управління статистики;
4. Копію паспорта та ідентифікаційного коду керівника та бухгалтера організації;
5. Копію установчих документів.
Звертаємо увагу, що скористатись правом на пільги, передбачені законом, можна лише за умов його дотримання.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata