Землевласники Чернівеччини поповнили місцеві бюджети майже на 116 млн. грн.

Цьогоріч, платниками податків, які підпадають під дію статті 269 Податкового кодексу України, як власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, до місцевих бюджетів регіону спрямовано понад 115,8 млн. грн. плати за землю. Вагому частку надходжень у вигляді плати за землю – 85 млн. грн. сплатили власники земельних ділянок, часток (паїв) та землекористувачі з числа юридичних осіб. Фізичні особи з початку 2014 року забезпечили 31 млн. грн. плати за землю – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

При цьому, податківці нагадують, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Порядок обчислення плати за землю та строк її сплати регулюється статтями 286-287 розділу ХІІІ Податкового кодексу України.

peredplata