Українські школярі побачать банки зсередини

Українські школярі побачать банки зсерединиВ Україні в рамках БізнесШколи ЮніорБанку стартував унікальний бізнес-квест для школярів, за допомогою якого діти зможуть познайомитися з роботою банку зсередини та спробувати себе в ролі справжніх банкірів.

Бізнес-квест починається з легенди, згідно з якою 20 років тому клієнт ПриватБанку забув зняти з депозиту одну гривню. Завдання дітей – знайти те, у що перетворилася одногрвинева купюра за весь цей час. Щоб не загубитися серед працівників, кожен учасник квеста отримує спеціальну маску.

На кожному етапі бізнес-квеста діти проходять майстер-класи від спеціалістів банку та відповідають на запитання про те, як влаштовано банківську систему. Школярів навчають користуватися банківськими терміналами самообслуговування, рахувати свої гроші, відрізняти справжні купюри від підробних і навіть дають можливість брати участь у нарадах із директором банку. Із кабінету пошуковий загін вирушає в касу, де отримує сейф з грішми, в якому приховано таємницю, яку розгадували діти.

«Мені сподобалося все! Особливо гроші рахувати, і, звичайно, зустріч з директором філії, – говорить учасник бізнес-квеста Валерія Литвинова. – У майбутньому я б хотіла стати співробітником банку таким, як директор у ПриватБанку».

Такі бізнес-квести для дітей будуть проводитися на постійній основі в усіх обласних центрах України. Щоб стати учасником цієї цікавої акції, дітям достатньо оформити в банку безкоштовну Картку ЮНІОРА, що є вхідним квитком у банк.

«Наша головна мета – показати дітям, як влаштовано банк зсередини, познайомити їх із банківськими професіями, показати найсучасніші сервіси, – говорить директор ЮніорБанку Олена Ніхаєнко. – Те з чим діти в будь-якому випадку зіштовхнуться у дорослому житті. Тому дітей ми хочемо навчити заздалегідь, як можна себе реалізувати, наприклад, у банківській сфері».

Програму фінансової грамотності для школярів ПриватБанк почав у 2004 році з випуску дитячої книжки «У банку як у танку», що розповідає в доступній ігровій формі про те, як працює фінансовий ринок і банки. Весь тираж цього видання, що став основою циклу фінансових уроків для середньої школи, був переданий ПриватБанком у школи та дитячі бібліотеки по всій Україні.

Сьогодні ЮніорБанк об’єднує понад 500 000 школярів країни. БізесШкола ЮніорБанку принципово відрізняється від звичних шкільних програм і курсів. Це цікавий матеріал, мультфільми, презентації, школа програмування гри та навіть соціальна мережа юних банкірів. Для наймолодших школярів розроблено мультяшно-ігрову програму навчання, а для старшокласників – можливість практичного вивчення економіки, бізнесу та фінансів для вибору майбутньої спеціальності. Унікальна пластикова Картка ЮНІОРА, що випускається за згодою та під контролем батьків, дає можливість не тільки користуватися дорослими можливостями та банківськими послугами, але й спілкуватися зі своїми однолітками по всьому світу.

peredplata