Територіальній громаді м. Чернівці повернули приміщення вартістю понад 80 тис. грн.

До прокуратури Садгірського району м. Чернівці надійшло клопотання Департаменту економіки Чернівецької міської ради щодо звернення до Господарського суду Чернівецької області з позовною заявою до фізичної особи підприємця ( ФОП) з вимогою виплатити заборгованість по орендній платі та розірвати договір оренди.
В ході розгляду справи встановлено, що 19 липня 2014 року Департамент економіки Чернівецької міської ради та ФОП уклали договір оренди нерухомого майна (нежилого приміщення, що розташоване за адресою м. Чернівці, вул. Головна,96-Б) з метою використання його під кафе.
Згідно ст. 19 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», орендар за користування об’єктом оренди вносить орендну плату незалежно від наслідків господарської діяльності у строки визначені договором.
Однак, всупереч вимогам умов договору, ФОП з квітня 2013 по вересень 2014 року систематично не сплачувала орендну плату чим завдала фінансових збитків державному та місцевому бюджетам.
Господарський суд Чернівецької області розглянув позов прокурора району та прийняв рішення розірвати договір оренди, повернути приміщення вартістю понад 80 тис. грн. територіальній громаді міста, – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata