Чернівецька митниця вкотре перевиконує очікувані показники надходжень

Чернівецька митниця продовжує нарощувати темпи та обсяги перерахувань до Державного бюджету. Наразі від початку року станом на сьогоднішній день митницею до Державного бюджету України перераховано понад 1 мільярд 846 мільйонів гривень, що складає 140,8 % виконання індикативних показників. У розрізі загального та спеціального фондів надходження склали понад 1339 та 507 млн. грн., що становить більш ніж 118% та 284% виконання очікуваних показників відповідно.

У порівнянні з показниками аналогічного періоду минулого року надходження до державної скарбниці збільшились на 189,4%, тобто на понад 870 млн. грн.

У грудні цього року показники надходжень склали 201 193,1 тис.грн. (130,4% виконання плану), з них по загальному фонду – 147 605,4 тис.грн. (101,2%), по спеціальному фонду – 53 587,7 тис. грн (639,8%).

«Тільки грудневі надходження до бюджету перевищують суму показників за звітний період минулого року більш ніж у 4 рази, – зазначає начальник митниці Микола Салагор. – Тенденція до такого росту носить як об‘єктивний, так і суб‘єктивний характер. Перш за все ми продовжуємо практику дієвої співпраці із суб’єктами господарювання, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність у зоні діяльності митниці. Крім того, як би не пафосно це звучало, ми справді прагнемо покращити економічне становище держави. У наших силах – максимально підвищити наповнення державної скарбниці при цьому мінімізувати навантаження на бізнес».

Зауважимо, що за останній період митниця не тільки збільшила надходження до бюджету, але й за відсотковим показником виконання індикативних завдань вкотре перебуває серед лідерів в Україні.

peredplata