Радіочастоти Буковини поповнили казну на 247 тис. грн.

Саме така сума коштів за використання радіочастотного ресурсу надійшла до бюджету протягом 11 місяців 2014 року, а це на 64 тис. грн. більше ніж за тотожний період минулого року – повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

У відомстві нагадують, відповідно до розділу XV Податкового кодексу України платниками збору є користувачі, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування. Варто відмітити, що таке право надається користувачу за наявності ліцензії на користування радіочастотним ресурсом; ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою; дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію.

Суб’єкти господарювання сплачують збір з дати видачі ліцензії. Обчислюють суму збору виходячи з виду радіозв’язку, розміру встановлених ставок та ширини смуги радіочастот по кожному регіону окремо. Об’єктом оподаткування збором є ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена в ліцензії або в дозволі на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata