Чернівчани сплатили майже мільярд податків

Минулого року платники податків м. Чернівців сплатили до зведеного бюджету 988,7 млн. грн. До державної скарбниці чернівчани перерахували 409,1 млн. грн., а до місцевого бюджету надходження склали – 579,6 млн. грн. Протягом 2014 року відшкодовано з бюджету понад 30,1 млн. грн. податку на додану вартість, що на 1,3 млн. грн. більше, ніж минулого року. Про це повідомляє Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Головними складовими податкових надходжень до бюджету є надходження податку на додану вартість – 260,4 млн. грн.; податок на доходи фізичних осіб – 391,0 млн. грн. та податок на прибуток – 94,3 млн. грн.

Стабільні позитивні тенденції спостерігаються в надходженнях єдиного податку. Так, за підсумками 2014 року платники єдиного податку – юридичні та фізичні особи сплатили до бюджету 68,2 млн. грн., що на 9,2 млн. грн. більше, ніж у 2013 році.

З початку введення військового збору мешканці столиці Буковини поповнили ним держскарбницю на 17,1 млн. грн.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить звернути увагу, що Законом України № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» продовжено дію військового збору до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Уточнено також, що об’єктом оподаткування військовим збором є усі доходи, визначені статтею 163 ПКУ.

peredplata