У буковинському селі Бернове світло відмикають коли заманеться

Народна трибуна

Крик душі

«У нашому селі ще з кінця минулого року так часто відключають світло, що вже й не знаємо, у кого просити захисту, – крик душі мешканців с. Бернове Кельменецького району: В. Вакули, М. Вакули, О. Сьоміна, І. Ткача, Л. Писаревської, М. Верстюк, Л. Верстюк, П. Бешлея, П. Грубого, М. Матейцова, В. Сироїда, В. Саїдова, А. Шевчук, В. Передерко, А. Колінчук та інших (всього 25 підписів). — Ми знаємо, що зараз Україна переживає тяжкі часи, тож треба економити. Але такого безладу з відключенням електроенергії, як у Берновому, мабуть у жодному районі немає. Одного дня вимикають в один час, іншого — в інший. Щодня графік відключень змінюється, і це викликає справедливе обурення всіх мешканців села. Коли ж вдається додзвонитися до чергового по району, той постійно відповідає, що це, мовляв, не вони роблять, а за розпорядженням з Києва. Водночас і в Кельменцях, і Вартиківцях та інших селах світло є. То виходить, що відключають від електропостачання й постійно обманюють тільки жителів Бернового?
Просимо нашу газету допомогти розібратися з хаотичними відключеннями, через які не маємо змоги планувати свій час, постійно зіштовхуємося з тими чи іншими господарськими незручностіями та ще й зазнаємо збитків – у багатьох селян навіть побутова техніка вийшла з ладу…»

Писк влади

У Кельменецькому районі електромереж повідомляють, що планових відключень наразі немає. За словами головного інженера РЕМ, всі лінії електропередач з початку цього року перебувають під напругою. Тимчасові відключення у населених пунктах цього району, в тому числі й у Берновому, можливі винятково у випадку необхідності здійснення технічного обслуговування ліній чи їх капітального ремонту. Аварійні ж відключення відбуваються внаслідок несприятливих метеорологічних умов.


Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata