Як у Чернівцях на цвинтарі хабар брали. ДОПОВНЕНО: Інформація СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

Як у Чернівцях на цвинтарі хабар брали. ДОПОВНЕНО: Інформація СЗГ УМВС України в Чернівецькій областіБільше тижня тому правоохоронці затримали хабарників на Чернівецькому цвинтарі біля Годилова.

Посадова особа вимагала 4 000 доларів за місце на цвинтарній алеї. Місце собі хотіла придбати жінка, котра працює в Італії. У ціні не зійшлися. Бо майбутня покійниця хотіла за центральну алею дати тільки 2 000 доларів. Нарешті зійшлися на 3 000 доларів. Місце для майбутньої померлої виділили зліва від Назарія Яремчука. Якраз там, де ховають Героїв України, які гинуть на Донбасі.
Операція із затримання хабарників проведена оперативно, професійно і блискуче. У ній взяли участь більше 10 міліціонерів та представників прокуратури.
Мічені долари перекочували до кишень здирників. І кайданки замкнулися на їхніх зап’ястях.
Хабар зафіксували і хабарників відпустили (?!). Чому? Досі нікому ще не відомо.

ДОПОВНЕННЯ

Інформацію щодо неправомірних дій заступника директора одного із комунальних підприємств обласного центру правоохоронцям надав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. Адже громадськість неодноразово скаржилася не непорядність заступника директора. Останній будував свій «бізнес» буквально «на кістках»: продавав місця на кладовищі на Алеї слави.

Ось і бажання чернівчанина «спочивати» в майбутньому серед видатних людей та героїв посадовець взявся виконувати за майже 4 тисячі доларів США. Щоправда, чоловік мав передати кошти через посередника, який є працівником даного підприємства. І 13 січня 2015 року в переддень Старого Нового року у службовому кабінеті посадовець разом зі своїм помічником одержали частину неправомірної вигоди в розмірі 2400 доларів США. Примітно, що гроші на руки отримав саме посередник. Там їх і було затримано на «гарячому» працівниками управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС та прокуратури області.

Наразі посадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (Комерційний підкуп) Кримінального кодексу України. Предмет злочину в сумі 2400 доларів США відшукано та долучено до матеріалів кримінального провадження. Розслідування триває

СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

peredplata