Серед чернівецьких підприємств вже є бажаючі легалізувати доходи

Вже 14 днів діє Закон України №63-VІІІ від 25 грудня 2014 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».
Наразі процедуру податкового компромісу розпочали 2 чернівецьких підприємства.
У бізнесу залишилось 76 днів для ухвалення рішення про використання податкового компромісу та подання уточненого розрахунку невиплачених зобов\’язань з податку на прибуток і ПДВ.
Звертаємо увагу, що підприємцям дозволено самим визначати обсяг заборгованості, сформований не пізніше 1 квітня 2014 року. Водночас органи ДФС мають право провести перевірку правильності розрахунків протягом 10 днів від моменту подачі заявки. Уточнені і перевірені дані в подальшому перевірятися не будуть.
Сума обов\’язкового платежу до бюджету, відповідно до механізму податкового компромісу, становить 5% від суми заборгованості (95% вважаються «списаними»).
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях сподівається, що підприємництво скористається можливістю податкового компромісу, а в подальшому свідомо та своєчасно сплачуватиме податки.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata