Переселенці з Дебальцево прибули на Буковину

Рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області постійно допомагають вимушеним переселенцям, що і надалі прибувають для тимчасового проживання у Чернівецьку область. Про це повідомила прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Так, 3 лютого вранці на залізничний вокзал у Чернівцях прибув поїзд «Київ-Чернівці», у якому знаходилися 5 вимушених переселенців, 4 жінки та 1 чоловік, з міста Дебальцево Донецької області. На вокзалі людей зустріли рятувальники, які допомогли їм доправитися до Регіонального штабу Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції. Там на переселенців чекали практичний психолог Управління ДСНС та волонтери.

Спочатку, для того, щоб відволікти переселенців від негативних думок та емоцій, рятувальники провели для них екскурсію в музей пожежно-рятувальної справи, який постійно працює при Управлінні. Після цього, людям продемонстрували сучасну пожежну техніку, провівши екскурсію в пожежно-рятувальний підрозділ. «Екскурсії виявилася для переселенців приємною несподіванкою. Це дозволило переключити їх з негативних емоцій на позитивний лад» – зазначив психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Братенко.

По закінченню екскурсії, психолог Управління провів із переселенцями психологічну бесіду, в ході якої надав людям необхідну консультаційну допомогу. Також рятувальники та волонтери допомогли людям із продуктами харчування та речами першої необхідності. Окрім цього, волонтери зареєстрували вимушених переселенців для надання їм допомоги в подальшому. «Приємно, що відразу ж по прибутті потягу, на вокзалі до нас підійшли рятувальники і допомогли нам із розселенням та надали всю необхідну нам інформацію. За це ми їм дуже вдячні» – сказала переселенка Світлана.

«Кожен переселенець, що переміщується з зони проведення антитерористичної операції у Чернівецьку область, може бути впевнений, що тут він отримує всю необхідну допомогу та підтримку» – сказав т.в.о. заступника начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Борис Ляшук.

Всього на території Чернівецькій області на даний момент знаходяться 1946 вимушених переселенців. Всю допомогу для переселенців координує Регіональний штаб Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції.

peredplata