Румунія видала Україні сутенера, який змушував українок надавати сексуальні послуги

Румунія видала Україні сутенера, який змушував українок надавати сексуальні послуги Румунія видала Україні сутенера, який змушував українок надавати сексуальні послуги

З 2008 року правоохоронні органи Чернівецької області розшукували громадянина Республіки Болгарія, який вчинив злочини, передбачені ч. 2 ст. 302 КК України та ч.ч. 2, 3,4 ст. 303 КК України.
А саме, з липня 2001 року до березня 2004 року вказаний громадянин очолював групу сутенерів, які шляхом обману змушували мешканок Чернівецької області та інших, невстановлених, жінок надавати сексуальні послуги на території Республіки Польща.
У жовтні 2014 року до УМВС України в Чернівецькій області надійшло повідомлення з Укрбюро Інтерполу про затримання громадянина М. на території Румунії.
Правоохоронні органи Чернівецької області підготували та скерували до Генеральної прокуратури України, як центрального органу України з питань екстрадиції, запит про видачу з Румунії громадянина М. для притягнення його до кримінальної відповідальності за вищевказані злочини.
В січні цього року Румунія погодилась на видачу (екстрадицію) М. в Україну.
Наразі екстрадований перебуває в Чернівецькому слідчому ізоляторі ВДПтС України в Чернівецькій області під вартою. Розслідування триває.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata