У січні бюджет Чернівців отримав 9 тисяч туристичного збору

Впродовж січня 2015 року туристичний збір поповнив місцевий кошик на 9,0 тис. грн. ( в т.ч. юридичні особи сплатили 1,9 тис. грн., а підприємці – фізособи – 7,1 тис. грн. Про це повідомив Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

На обліку у Державної податкової інспекції у м. Чернівцях перебуває 36 платників туристичного збору (із них 11 – юридичних осіб та 25 приватних підприємці), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов\’язаних з тимчасовим проживанням.

Згідно з рішенням сільської, селищної та міської ради справляння туристичного збору здійснюється такими податковими агентами:
– адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;
– квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;
– юридичними особами або фізичними особами – підприємцями, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Також, податкові агенти повинні щоквартально подавати до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації декларацію по туристичному збору.
Законом України № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)», що набрав чинності 1 січня 2015 року визначено, що туристичний збір належить до місцевих зборів.

Механізм справляння збору, терміни подання податкової звітності та сплати туристичного збору залишились незмінними.

peredplata